ГДБОП разби схема за продажба на фалшиви маркови стоки в интернет (снимки)

ГДБОП разби схема за продажба на фалшиви маркови стоки в интернет (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служители на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП проведоха специализирана полицейска операция за противодействие на незаконното разпространение на продукти, носещи обозначения на защитени търговски марки. По време на акцията са разбити сайт и складове за фалшиви маркови стоки, съобщиха от МВР.

Полицейските действия под ръководството на Софийска районна прокуратура и подпомогнати от представители на Европол, са предприети вчера на територията на стоков базар в София.
Снимка: МВР

В процеса на работата по случая е установено, че посредством страници в социални мрежи и сайт неправомерно са предлагани за продажба продукти, обозначени с логото на различни световноизвестни търговски марки.Снимка: МВР

Иззети над 100 000 артикула – аксесоари за мобилни телефони, преносими тонколони, джойстикове, слушалки, зарядни устройства и други. Преустановена е дейността на интернет страниците, от които са предлагани продуктите.


Снимка: МВР

Противодействието на престъпления против интелектуалната собственост, фалшиви стоки и пари е приоритет на ЕС в областта на правоприлагането и вътрешната сигурност. В тази връзка на европейско ниво е разработен план за действие срещу този вид престъпни посегателства, който се осъществява в рамките на Европейската мултидисциплинарна платформа за противодействие на престъпни заплахи (EMPACT).

В рамките на EMPACT, двадесет и четири държави-членки на ЕС и европейски агенции (сред които Европол, Фронтекс, Евроджъст, ОЛАФ и др.) работят съвместно на международно ниво за неутрализиране на посочените престъпни заплахи.

ГДБОП е ръководител на европейската група, която работи по линия на противодействие на престъпления против интелектуалната собственост, фалшиви стоки и пари.

Разследването по случая продължава под ръководството на прокуратурата с разпити на свидетели, назначаване на експертизи и повдигане на обвинения.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар