ГДБОП са комплексирани тъпанари, а началниците им са още по-големи тъпанари.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Една отвратителна, отблъскваща, позорна, ужасна и унизителна история се разпространява в социалните мрежи. Тя е със сюжет, взет сякаш от хрониките на Чикаго през 30-те години на миналия век, но се случва в 20-та година на 21 век. В София, столицата на България, държава, член на ЕС и НАТО.

“Служители на ГДБОП са нахлули с взлом по погрешка в апартамент в столичния квартал „Левски-Г“ преди няколко дни по време на акция срещу група за рекет и имотни измами. Те били и ритали невинните хора с 4-месечно бебе, сложили им белезници, пуснали им електрошок и ги наричали боклуци. Заканили се, че ще ги дават по телевизията.

Това разкри по БТВ Десислава Крумова, която е майка на потърпевшата жена и пряк свидетел на грозните сцени.”, съобщава Frognews.bg. А GLASOVE.com допълва: “Потърпевшото семейство, което няма никаква връзка с въпросната банда, издирвана от ГДБОП, ще си търси правата в съда. По-късно дошъл шефът на оперативната група и се извинил, като казал, че такива неща се случват (?!), а причината била, че Гугъл мапс ги довел там (?!).”

Полицейското насилие се подчинява и прилага по правила, устави и други норми, създадени и приети от началниците на службите и силите на реда. Или поне би трябвало да бъде.
За да нахлуят с взлом в жилището на заподозрени, тежко въоръжените “служители” на ГДБОП, би трябвало те да имат обосновани подозрения, че в това жилище се намират въоръжени и опасни бандити. Така подсказва формалната логика. Ако “служителите” и техните началници не са имали такива подозрения, редно би било да извикат заподозрените за “справка” в районното управление на полицията и тихо, и кротко да ги арестуват.
Но те са приложили стилистиката на Рамбо. Знаете ли защо? Защото са комплексирани тъпанари, а началниците им са още по-големи тъпанари.

България не е цивилизована и правова държава. Ако беше такава, началниците на тия малоумни робокопи щяха да бъдат в килията, а министърът на вътрешните работи и цялото ръководство на МВР щяха да бъдат уволнени.

Иначе аз приветствам предстоящите протести на полицаите и исканията им за по-високи заплати и по-добри условия за отговорната им и рискована служба в името на народа и отечеството.

P. S. Излишно е да казвам, че всичко това може да се случи на всеки един от нас, по всяко време на денонощието, защото Гугъл мапс няма почивен ден, а милиционерщината е безсмъртна.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар