Генерал Мутафчийски: Не смятам за реалистично хората да бъдат пуснати да пътуват преди Гергьовден

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес са потвърдени 21 нови случая на заразени с коронавирус, заяви началникът на Оперативния щаб за борба с коронавируса генерал Вецнислав Мутафчийски по време на редовния следобеден брифинг на Щаба.

Има два нови града със заразени – Кърджали и Хасково, където има по един заразен. 14 от новозаразените са в София, двама са в Смолян, по един в Плевен, Велико Търново и Варна. Изписани като оздравели след две отрицателни проби са общо осем души.

„Срокът на карантината може да претърпи промяна. Не смятам за реалистично хората да бъдат пуснати да пътуват преди Гергьовден. Трябва да гледаме реално на нещата“, каза генерал Мутафчийски малко по-късно в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Единственият вариант да се справим с това заболяване, за което няма ваксина и доказано лечение, е да се изолираме. След като премине големият пик, тогава трябва да имаме отговорна тактика кои групи хора да се пуснат. За съжаление пикът на заболяването най-вероятно ще е около Великден, както вървят изчисленията“, допълни още той. На въпрос за опашките по пътищата и напрежение сред гражданите за влизане и излизане от областните центрове, където има КПП-та, Венцислав Мутафчийски е категоричен: По-добре да има опашки на КПП-тата от автомобили, отколкото кервани с военни, които да изнасят трупове.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар