Генерал от НАТО: Имаме 2 години да се подготвим за война с Русия – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Генерал от НАТО: Имаме 2 години да се подготвим за война с Русия

Павел Бедняков, РИА «Новости»/kremlin.ru

НАТО разполага само с две-три години, за да се подготви, преди Русия да възвърне способността си да предприеме конвенционална атака срещу алианса. Това заяви главнокомандващият на норвежката армия генерал Ейрик Кристоферсен.

Коментарите на Кристоферсен са поредните от поредица от предупреждения на западни лидери и служители на отбраната за заплахата от Москва и текущата липса на готовност на алианса, цитиран от SkyNews.

“В един момент някой каза, че ще отнеме 10 години, но мисля, че се върнахме към по-малко от 10 години поради индустриалната база, която сега работи в Русия”, каза генералът.

“Ще отнеме известно време, което сега ни дава прозорец за следващите две до три години, за да възстановим силите си, да възстановим запасите си в същото време, когато подкрепяме Украйна.”

Норвегия е член на НАТО от основаването му през 1949 г.

Скандинавската нация увеличи разходите си за отбрана от началото на войната в Украйна и има за цел да достигне прага от 2% от БВП през 2024 г., с допълнително увеличение от 2,7% от БВП, заложено до 2030 г.

“Сега виждам прозорец, в който можем да приложим изискванията, договорени от НАТО, новата командна структура, новите структури на силите, новите регионални планове. Така че можем да приложим тези планове и тези решения през следващите години, но трябва да ускорим… Трябва да го направим след две-три години, за да сме сигурни, че сме готови за всичко, което може да се случи”, обобщи Кристоферсен.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар