Генерал Стефан Янев: Ние от “Български възход” бягаме маратона на разумността и диалога – не се впускаме в кратките спринтове на скандалите

Политика
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Стефан Янев, заяви че “Български възход” е партия, в която хората са обявили, че бягат маратон – пътят на постигането на диалог за разумни и прагматични решения. Според него скандалите са бърз спринт, който не дава дългосрочни резултати.

На девети юни ние ще направим своя избор, но нека си зададем въпроса: “Какво избираме – участници в шоу или избираме хора, които обичат родината си и работят за нас?”

Янев подчерта, че логиката на управлението е да се намерят онези баланси, които работят за интересите на хората.

“Ние няма как да се уморим да търсим диалог, защото той трябва да се случи. Именно това е нашата дълга цел – търсенето на диалог и изграждането на ясна управленска стратегия. Вече сме задали експертна рамка, по която това може да се случи.”

Той обясни, че единственото възможно работещо решение за правителство е формирането на кабинет подкрепен от ясно мнозинство, в който е ясно кой каква отговорност носи, при какви правила, с каква цел и чрез какви механизми ще се вземат решенията.

“Крайно време е политиците да спрат да се обясняват как този не харесва другия или политиката му, защото важното са не червените линии а решаването на проблемите на хората, които не кореспондират със скандалите и записите.”

Янев счита, че службите и системите на държавата са затова да работят за гражданите.

“Не мисля, че някога службите са били наистина овладени. Службите не са пакетирана храна в супермаркета. Те са съставени от хора, на част от които, може би може да се влияе, но не и да бъдат овладени. Коментарите от записите са от хора, които разсъждават погрешно и не познават работата на системите и това как функционират службите и държавата.”

Според него, резултатите от промените в конституцията са много спорни

“Всяко едно бъркане в националните системи може да доведе до проблеми, а тук става въпрос за нашата България – за нашата родина.”

“Говоренето, че всичко е предначертано се прави за да се създаде легендата, че няма значение дали гласуваме. Мачът не е нареден – от вашият глас зависи всичко!”, призова Янев по темата за изборите и социологическите проучвания.

По отношение на заявленията за реформи в правосъдната система той уточни: “Ние имаме конституция и закони, но прилагането им е проблемът. Експертният разговор за това какво следва да се прави зависи от експертите, а не от бързите решения на политиците. Важно е ние представителите на народа в Народното събрание да слушаме народа и мнението на експертите. Да не попадаме в ситуация на някой казал – друг рекъл и да се правят решения, които не водят до нищо съзидателно, най-вече не носят справедливост.”

“Станахме свидетели и на друг феномен. Раздават се присъди и обвинения през медиите, а не където трябва. Това е знак, че обществото взема инициативата против неработещите решения в ръцете си, а това ни води в друга посока – води ни на улицата.”

Янев счита, че временните управления от последната година говорят за прекалената корумпираност, но не вършат нищо срещу това, което само по себе си е риск за националната ни сигурност.

“Сляпо следваме и зелената сделка против интересите на гражданите и икономиката, което също е риск за националната сигурност”, добави той.

“Нашето отношение към войната не следва да е с издигане на лозунги, а с прагматична политика на деескалация и диалог, за да имаме възможност за нормална икономическо развитие в България и съседните страни.”

“Крайно време е политиците да спрат да се обясняват как този не харесва другия или политиката му, защото важното са не червените линии а решаването на проблемите на хората, които не кореспондират със скандалите и записите.”

Източник: crimesbg.com


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар