ГЕНИИ: ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАБРАНИ ПОСТАВЯНЕТО НА ХАВЛИИ ВЪРХУ ДЮНИТЕ, АКО ВИ ХВАНАТ ВИ ОЧАКВА ГЛОБА

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Правителството забрани разполагането на чадъри, хавлии, тенти и други плажни принадлежности на плажовете, на които има дюни.

Забраната е записана в промени на закона за устройство на Черноморското крайбрежие, а нарушаването ѝ ще се наказва с глоба от 1000 до 3000 лева.

По-висока санкция се предвижда за поставяне на преместваеми обекти върху дюни, каквито например са плажните барчета – в този случай глобата може да стигне 5000 лева за първо нарушение.

Законопроектът определя и компетенциите на отделните институции, ангажирани с управлението на морските плажове у нас – това са министерствата на туризма, на околната среда и на вътрешните работи, както и общините.

Въпреки че първоначалният законопроект предвиждаше категоризация на морските плажове с цел по-лесното им отдаване под наем или на концесия, днес правителството одобри промени, с които се въвеждат санкции за различни нарушения.

От 1000 до 3000 лева, например, ще бъде глобата за поставяне на чадър, хавлия или друга плажна принадлежност върху плаж, на който има дюни, както и за престой или паркиране на превозно средство върху такова място.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар