Генка Шикерова: Има фронт срещу сериозната журналистика

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Години наред бяха полагани усилия, за да могат големите медии да бъдат обекървени. Резултатът е, че определени теми липсват. В момента те реално нямат капацитета да ги покриват и отразяват. Има някакъв процеп.

В такива моменти винаги е много хубаво да се работи, защото е период на безвремие, където можеш да се чувстваш “жив“, да правиш това, което обичаш да правиш и което можеш да правиш.

Това заяви в ефира на Българското национално радио журналистът Генка Шикерова.

По думите й медиите са поставени в трудна ситуация. Причината – други нареждат дневния ред и журналистите не са в позицията, в която трябва да бъдат – сами да намират темите, които да разказват.

“Следваме вятъра, но трябва да полагаме усилия за това да поставяме темите в някакъв контекст и да се опитваме да ги разберем. Защото в героите, които излизат на преден план, които са актуални към този момент, няма добри изцяло”, обясни Шикерова.

 

От случилото се в края на горещата минала седмица, когато земеделецът Светослав Илчовски предизвика скандал в Комисията за ревизия на управлението на Борисов, важното в крайна сметка е следното – заговори се за потенциална финансова измама.

 

Относно медиите, които неглижират случващото се, Генка Шикерова посочи:

“Тези хора винаги са съществували. Целият проблем е, че в последните няколко години бяха легитимирани от управляващите и се оформиха като официоз и фронт срещу традиционните медии, срещу сериозната журналистика.

Източник: frognews

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар