Генни и киберпрестъпления може да се окажат следващата световна война – Технологии

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Следващият мащабен световен конфликт може да бъде и на територията на генетиката. Генетичните престъпления са част от престъпленията на бъдещето, както и киберпрестъпленията. Те могат да се превърнат в терена на следваща голяма световна война”. Това каза за предаването “Тази неделя” по БТВ бившият външен министър Соломон Паси.

По думите му опасни също са и нерегулираните със закон дронове и космически дейности. От години настояваме пред българското правителство да се приеме закон за космическите дейности, които са рисковани, но стават все по-евтини, уточни Паси.

“Когато говорим за големите рисково от новите технологии е това, че се подмладяват участниците. Тоест, потенциалната възраст на бойците, които ще могат да управляват дронове, за което няма да има нужда от военни бази, са тийнейджъри на 12-14 години, които са добри геймъри”, уточни бившият външен министър.

Според Паси Космосът е зона на действие, където ядрените установки и космически дейности могат да бъдат една от най-опасните амалгами на действия.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар