ГЕНОЦИДА срещу НАРОДА ПРОДЪЛЖАВА! Главоломно скача цената на техническите прегледи – въвеждат ековинетки за всеки автомобил!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Три цвята ековинетки в България – лепим, газове горим и мълчим!

Средната възраст на автопарка у нас е 20 години, естествено еко винетката няма да е безплатна, просто цената на техническият преглед скача главоломно.

Съвсем скоро при преглед автомобилите ни ще получават категория – подобно на звездите в хотелите, но според изгорелите газове.

Това са така наречените “ековинетки”, които ще лепим на стъклата на колите си.

Измерванията показват, че у нас 60 % от замърсяването на въздуха идва от трафика. Средната възраст на автопарка в България е 20 години. А всяка година се регистрират над 260 000 коли втора ръка, внос от Европа.

Регистрацията на екоавтомобили у нас е повече от символична: от КАТ отчитат близо 2500 хибрида и малко над 270 електромобила, съобщава Нова тв.

В Париж колите на пътя са средно на 9 години. А битката с по-старите вече е започнала. Стикерите се лепят на предните стъкла и са в 6 цвята.

В зависимост от количеството изгорели газове. Видът на винетката се определя от годината на производство и двигателя на автомобила.

Така, в зелено са оцветени стикерите за електрическите и хибридни коли, а в сиво – за най-старите и замърсяващи, с право да циркулират из парижките улици.

До два-три месеца подобни ековинетки въвеждат и за автомобилите у нас. Стикерите ще са в три цвята и ще се лепят по време на годишните технически прегледи.

А данните за изгорелите газове ще се подават директно в “Автомобилна администрация”. Според търговците на стари коли у нас годишно се продават около 130 000 коли с махнати или неработещи катализатори, което е почти половината от пазара на коли втора ръка. Именно те създавали най-сериозните проблеми за въздуха.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар