Асен Василев

Геноцид: Асен Василев извадил от бюджета протонния ускорител за лечение на рак в България

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Андрей Чорбанов
За нас, хората, занимаващи се с имунология на рака, всичко свързано с развитието на туморите и тяхното лечение е професионален ангажимент. Но за хората, страдащи от ракови заболявания достъпа до навременно и модерно лечение често е въпрос на живот и смърт.

Едно такова мощно и съвременно средство за лечение е протонния ускорител, базиращ се на иновативна технология за терапия на тумори.

Такъв Протонен център трябваше да се изгради с европейските пари, идващи по Плана за възстановяване.

Отвратителен е фактът, че финансовият министър А. Василев през септември извади центъра от списъка и се отказа от финансирането му, като обеща, че това ще бъде направено от Държавния бюджет за 2024 г.

Да, но след като беше смъмрен от лидерите на Некоалиацията за раздутите разходи в бюджета той избра да се откаже от финансиране на какво – именно на Протонния център, който трябваше да е първият на Балканите.

Така отново хората ще плащат колосални суми от своя джоб или от НЗОК да се лекуват в чужбина, вместо това да се извършва у нас при една такава инвестиция. Дали си мислите, че тези хора мислят за Вашето здраве или за финансиране на “други” неща, от които има “друга” възвръщаемост?

Ще атакуваме в Комисиите и в Зала това решение, защото това е недопустимо. Знаем как.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар