ГЕНОЦИД! СПИРАТ ПАРИТЕ НА БЕЗРАБОТНИТЕ! Зам. министър: Държавата не е длъжна да ги издържа! Да се хващат на работа и да плащат данъци!

Безработица
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мощна бомба гръмна в ефира на БНТ тази сутрин! Зам. социалната министърка Султанка Петрова направи изявление, което хвърли в тотален шок безработните българи! А думите на зам. министърката могат да бъдат обобщени така:

Държавата спира помощите за безработни с призива – всички да си търсят работа сами, да се трудят… и да плащат данъци. Решението е взето на извънредно правителствено заседание вчера. Социалната зам.-министърка Султанка Петрова обясни още, че това решение не е изненада, защото било залегнало още в програмата на правителството „Борисов-3“.

„Агенцията по заетостта предлага много възможности за квалификация и преквалификация. В работата с безработните отчитаме индивидуалните възможности на отделния индивид- какво той може да прави, как може да се квалифицира и преквалифицира…“, заяви Петрова. Тя даде пример с районите, които посещава и се среща с граждани.

Там имало хора не просто без образование, но и тотално демотивирани въобще да работят. „Всички, които имат възможност и отговорност към бъдещето на България, обаче трябва да бъдат включени към пазара на труда. Най малкото – по причина да плащат данъци“. И това е начинът да го постигнем- като им спрем помощите“, отбеляза Петрова.

Тя допълни още, че вместо помощи за безработни, правителството на ГЕРБ вече ще отпуска средства на неправителствени организации (НПО), които да превръщат безработните в работници за нуждите на едрия бизнес у нас. Султанка Петрова допълни, че повечето безработни нашенци в момента са такива, защото не желаят да работят. „Психо-социалния профил на тези българи е: „бедни, неграмотни и мързеливи“.

Но правителството има воля и желание чрез образование, заетост и „затягане на коланите и редиците“ да се върви напред, към едно модерно евро-атлантическо общество… Не може държавата да ти поема разходите“, заяви министърката.

Зам. министър Султанка Петрова

„Когато им спрем помощите, безработните просто няма да имат избор и ще отидат на пазара на труда“, заяви Султанка Петрова. Тя разказа, че преди 2 месеца например в Пловдив социалното ведомство експериментално спряло социалните помощи на 300 безработни семейства.„Месец по-късно 18 % от тях вече си бяха намерили работа. Така че, методът се оказа изключително ефективен“, похвали се зам. министър Петрова.

Ние от правителството имаме твърдата воля до средата на следващата година да направим така, че безработицата в България да изчезне, а някой ден за нея децата да научават само от учебниците по история, завърши социалната зам. министърка от правителството на ГЕРБ и ОП.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар