Ген. Атанас Атанасов: Партиите в парламента извън ГЕРБ и ДПС да се съберат, да решат на какви отстъпки са съгласни и с мандата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ да се направи правителство – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Партиите в парламента извън ГЕРБ и ДПС да се съберат, да решат на какви отстъпки са съгласни и с мандата на “Изправи се БГ! Ние идваме!” да се направи правителство. Tова предложи съпредседателят на “Демократична България” ген. Атанас Атанасов.

“ИТН нека предложат кандидат за министър-председател – ако може, да не е същият, предложен миналия път, този човек няма капацитета за тази позиция. Човек като Ива Митева има способност да оглави правителство”, коментира той. По думите му в такъв формат могат да бъдат обсъдени и вариантите за министри, като отбеляза, че е “изненадан” от твърдия подход на служебния правосъден министър Янаки Стоилов.Според него в случая има едно главно условие: “Ако има съгласие и основно, ако ИТН се върнат на масата за преговори – без техните гласове правителство, независещо от ГЕРБ и ДПС не може да бъде направено”. “Утре ДБ ще направи серия от заседания на нашите органи, ПГ ще обсъди нашия план, ние ще заемем проактивна позиция, за да търсим изход от политическата криза”, обясни лидерът на ДСБ в ефира на bTV.

В същото време, той отбеляза, че “има конкретни факти, които говорят за координация между ИТН и ДПС”, като даде пример с решението в бюджетна комисия да се задвижи процедурата по избор на нов шеф на БНБ. “Готови сме да направим всичко, за да отговорим на очакванията на българските избиратели да има правителство, но не сме готови да подкрепим правителство, което ще зависи от ГЕРБ или от ДПС”, категоричен беше Атанасов.

Заради това и той призова Слави Трифонов и “отговорните хора” в ИТН да осмислят цялата ситуация, ако мислят добро на държавата.

Според ген. Атанасов повторни избори – без значение дали са “2 в 1”, или на различна дата от президентските, не са добър вариант: “Ще разфокусираме вниманието на хората, избирателите ще се чудят кого да слушат и с кои послания да се занимават”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар