Ген. Венцислав Мутафчийски – недосегаем за изчегъртване (ВИЖТЕ ЗАЩО)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Развенчаният шеф на НОЩ професор-генерал Венцислав Мутафчийски е недосегаем и няма да попадне под ударите на масовото изчегъртване на калинките на хунтата.

Въпреки разрушителните трусове в здравеопазването през последните няколко седмици и безкомпромисното „изчегъртване” на болнични шефове, един доктор остава непоклатим. Единственият, който можел да бъде сигурен, че няма да го пипнат, е генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.


Според Lupa.bg бившият вече шеф на Националния оперативен щаб имал лична протекция от страна на президента. Румен Радев лично му се обадил по телефона да го увери, че може да бъде спокоен за мястото си във ВМА. Военна е еталон за болница и трябва да си остане такъв, смятал държавният глава.

Двамата с ген. Мутафчийски отдавна били в приятелски отношения и Радев до ден днешен държал на него. Всъщност, именно с подпис на президента Мутафчийски бе назначен за началник на ВМА, спомнят си по-паметливи.


Приятелството между двамата генерали било в основата на решението на Венцислав Мутафчийски да откаже на ГЕРБ президентска номинация. Още преди повече от година, когато пандемията изстреля рейтинга на професора в небесата, управляващите видяха в него бъдещ кандидат-президент на ГЕРБ. За да не влиза в битка с дългогодишния си приятел Румен Радев обаче, ген. Мутафчийски любезно отказал номинацията.

Narod.bg обаче разкри, че освен с благословията на Румен Радев, гологлавият генерал и шеф на ВМА бил един от най-близките лекари до Бойко Борисов, който също като президента му обещал, че ще направи всичко по силите си, за да гарантира безметежното началстване на Мутафчийски и в бъдеще.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар