Ген. Радев за Мутрата: Слушаме гузната истерия на политика, който съсипа българското здравеопазване

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От Добрич президентът Румен Радев отговори на нападките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че кабинетът не се справя с COVID пандемията.

„Продължаваме да слушаме гузната истерия на политика, който съсипа българското здравеопазване, прогони лекарите, игнорира протеста на сестрите.

Борисов имаше 12 години да реформира здравната система, да изгради Национална детска болница, да достави медицински хеликоптери, да задържи младите лекари в България“, заяви Румен Радев, цитиран от БТВ.

Държавният глава говори и по темата с овладяването на кризата от коронавирус.

Правителството прави всичко възможно да овладее кризата с Covid-19 и да осигури работоспособност на всички здравни заведения, без да се затваря държавата, заяви президентът Румен Радев, цитиран от БНР.

Според президента всички мерки за подпомагане на бизнеса вървят и той може да избира дали да работи при условията, които са му дадени, или да затвори и да получава финансова подкрепа, допълни Радев.

„Както знаете, правителството прави всичко възможно да овладее кризата, да осигури работоспособност на всички лечебни заведения – така че, ние да преминем през това изпитание без да затваряме държавата, без да лишаваме българите от социален и културен живот и възможност да упражняват своята професия и да имат доходи, без да разсипваме бизнеса“.

Източник: Епицентър.бг

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар