Ген. Радев: Основната задача е борба с купения вот

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Наследените проблеми са много, мога да кажа категорично, че служебният кабинет се справя. Това заяви пред медии президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

Основната работа на служебното правителство е да организира изборите и буквално, да води война с купения вот, каза още държавният глава.

 

На форум, посветен на 30-тата годишнина от приемането на новата Конституция, той я нарече “стълб на държавността” и благодари на нейните създатели, част от които бяха в аулата на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, където се проведе тържеството.

Три основни посоки за промяна очерта държавният глава: в поска засилване правата на гражданите, за по-ефективна и независима съдебна власт и третото за за улеснен достъп на гражданите до правосъдие, предаде БНР.

За Конституционната жалба и възможността граждани да сезират Конституционния съд говори в словото си председателят на КС Борис Велчев.

На събитието, което е първото от поредицата, с които ще се отбележи 30-тата годишнина от приемането на първата демократична Конституция, присъстваха бивши премиери, бивши председатели на Народното събрание, депутати и много юристи.

Тържеството приключи с изказване на правосъдния министър Янаки Стоилов, който призова да не обвиняваме Конституцията за собствените ни грешки и неуспехи и се обърна към политиците, напомняйки им, че Конституцията е създадена, за да ограничава властовите им амбиции.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар