Ген. Радев разкова Кирчовците за скандалния БГ „Магнитски”

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мисля, че очевидното нежелание на прокуратурата да се бори с корупцията в България не означава, че трябва да се погазват основни законови положения и базови човешки права, за да се търси справедливост.

 

Това коментира президентът Румен Радев във връзка с т.нар. българския закон „Магнитски”.

 

Държавният глава посочи, че очаква Коалиционният съвет днес да следва постигнатите с консенсус, становище и предложения от КСНС от януари и да отстоява българския интерес и Копенхагенските критерии.

 

„Ако всичко това се случи, ние по най-добрия начин ще помогнем на РСМ да върви устойчиво по този път”, смята президентът.

 

 

Радев се надява правителството да не губи от поглед тежката социално-икономическа криза в страната заради фокуса, който кабинетът поставя върху външната политика.

 

 

„Очаквам този устрем и енергия, които се влагат за решаването на проблемите на РС Македония по нейния път към Европа, да се прилагат в не по-малка степен за решаване на проблемите на българските граждани”, апелира държавният глава.

 

 

 

 

 

И добави: „Увеличаването на бедността е тревожно. Инфлацията, цените, това, което става в енергетиката, в топлофикациите. Очаквам там да бъде фокусирано вниманието”, подчерта Радев.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар