Ген. Румен Радев е първият човек от тридесет години насам, на когото високият пост му отива.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Отчетът за свършеното от президентската институция през изминалата година се оказа длъшък, отне почти час. Липсваха емоции и изненади – когато заемаш представителна държавна длъжност, нямаш право на собствена позиция, пред микрофоните трябва да си сдържан и да проявяваш такт, дори ако публиката не те слуша.

И все пак, неловко е да гледаш здрав и умен мъж, който разказва с какви бюрократщини се е занимавал. Сигурно с право не е подписвал законите на правителството… А нещо промени ли се в страната без суверинитет? Тези обяснения сякаш подчертават безсилието на институцията. В охолни и спокойни времена върви да прояваш дипломатичност, но дали точно сега подобно поведение отива на главата на републиката, избран от бедния народ… Ние сами виждаме, че държавата я гътна мафията… Не потвърждавайте факта, а ни дайте цели, смисъл да се борим за България! Или не е така?

Журналистите питаха за това и онова – колкото да покажат, че не са проспали вялото събитие. На тях чорбаждиите – шефове на телевизии и вестници, не им плащат да слушат и разсъждават… Те имат друга работа, сериозна – да подпират съвременната демокрация. Откакто превратаджиите през 1989 година я изродиха, тя си остава простичка и податлива, за да приляга на всички, особено на богатите… Даже да се задържи права не може без чужда помощ.

И все пак, уважаемият господин президент е първият човек от тридесет години насам, на когото високият пост му отива. Да, не притежава власт, но той е личност. И може би е достатъчно силен, за да не се даде на блатото, в което сме нагазили, да го погълне? Може би дори ще ни изведе на твърда земя? На мен поне ми се иска да му вярвам.

Уличниците и бандитите не обичат военните, не случайно първата им работа, след като получиха страната, бе да се разправят с армията. За тях мисълта за ред, благоразумие, дисциплина и родолюбие е непоносима. Дали не по тази причина те забълваха змии и гущери срещу офицера?

И кой само разпространява клевети в държавна измяна, пеняви се за морал и отговорност?! Макар да сме заспал и продаден народ, ние знаем кой какви ги е вършел.

Поне затова трябва да защитим президента. Като че ли този човек е първият, опълчил се на мафията след десетилетията на кражби и предателство. И може би той ще бъде достатъчно силен, за да ни измъкне? Заспали и продадени сме, но надежда ни трябва.

Pogled.info

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Ген. Румен Радев е първият човек от тридесет години насам, на когото високият пост му отива.

Вашият коментар