Ген. Стефан Янев предупреди за два сценария на конфликта в Украйна – световна война или преговори и деескалация: “Български възход” ще работи за мир! Ще кажем “не” на Европа за Зелената сделка (ВИДЕО/СНИМКИ)

Политика
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на “Български възход” ген. Стефан Янев и водачът на листата на партията за Европейски парламент Даниела Везиева разкриват целите на формацията за предстоящия вот 2 в 1

Кои ще са потенциалните им партньори, ако влязат в 50-ото Народно събрание?

Каква е позицията на “Български възход” за войната в Украйна?

Кауза България и важна, защото трябва да сме равнопоставен партньор, а не непрекъснато да казваме да, каза Визиева. Европейският елит промени темите на Европа и гражданите останаха встрани. Бих казала не на Зелената сделка, защото тя прави икономиката неконкурентна, в това число и за България. Това убива Европа. Казвам това от позицията на натрупания опит и ми стиска.

Трябва да няма червени линии, защото политиката е диалог и съгласие, търсене на доверието на хората, за да има възможности за развитие – здравеопазване и образование. Този разговор го започнахме още с присъствието си в 48-ото Народно събрание. Това е маратонско бягане. Вече повечето политици говорят за диалог, за изграждането на коалиции. От Български възход сме последователни и се стремим към това. В нашата листа има експерти с кураж и амбиции, каза Янев.

Имаме достойнство и принципи. Не съм съгласен, когато ни определят като малки, ние трябва да работим за нашите големи мечти, защото сме държава с хилядолетна история и не трябва да сме послушковци.

Има два аспекта към отношението ни към света – има българи, които ни прославят с успехите си, но има и други българи, които са принуждавани да излизат, за да могат да нахранят децата си. Трябва да работим и за успелите, но и да създаваме среда за хората, които да се връщат в България.

Нормално е хората да се страхуват от войната. Тя продължава юридически да е специална военна операция. Нито руският, нито украинският парламент са обявили война. Тя обаче може да се разрасне до световна война. Другият сценарий е преговори и деескалация. Нашият интерес е мирът. Български възход е партия на мира. Работим за това България да не работи за ескалацията в НАТО. Европа и България през икономиките си трябва да могат да работят с Русия, категоричен е Янев.

ЕС е съюз на мира и икономическото развитие, така е създаден. В последните години този модел се промени, върви се към провоенни бюджети, това не води към развитие. Санкциите не дават резултат и не водят към икономическо развитие. В самияЕС има монго и различни гласове, новият парламент на Европа ще е различен, каза Визиева. Тя е за индустриализация, макар и малки като химическата, преработвателната, индустрия в земеделието. Само с услуги няма как да има висок Брутен продукт.

Нужна е дългосрочна визия за развитие, не може да се работи на парче и да се чакат помощи, каза Визиева, която е за развитие на малкия и среден бизнес.

Фигурата на премиера е важна за конструирането на властта, мога да бъда отличен, защото получихме нелеко наследство, не работехме с Народно събрание, каза Янев, който е кандидат, който е бил премиер заедно с Борисов, Пеков и Денков. Показахме, че с баланс и диалог може да се решават кризи, ПВУ бе подготвен именно от нашето правителство, каза Янев.

Той е категоричен, че никога не би назначил Кирил Петков за министър.

Видеото можете да видите ТУК!

Източник: pik.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар