Ген. Янев: Ситуацията в страната не е добра, правителството не се справя с кризите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Задават се предсрочни избори. Ситуацията в страната не е добра, правителството не се справя с кризите. Дори се налива масло в огъня за нови кризи. В един момент всичко ще се струпа на гърба на гражданите.

 

В една коалиция трябва да има правила на взаимодействие. Настоящата има принципи, но не ги знам какви са. Вярвах, че ще има пресечна точка и ще се спази коалиционното споразумение“. Това заяви за „Офанзива“ Стефан Янев, бивш служебен министър председател и лидер на партия „Български възход“

 

По думите му на принципна основа може да се търси взаимодействие с всички парламентарни партии. „Гражданите когато протестират трябва да го правят под българските знамена, да не веем чужди знамена“, призова Янев. И уточни, че България няма как да бъде неутрална, защото е част от НАТО и ЕС. „Членството ни в НАТО носи колективна сигурност и спестява пари за сигурност и отбрана“, подчерта той.

 

Според него в армията има устави на поведение, но в политиката има морал. „По време на енергийна криза трябва да се слушат мненията на специалисти и на бизнеса, така направихме докато бях премиер. Спестихме на бизнеса 300 млн. лева“, припомни Янев. И допълни, че всяка една ситуация, носеща енергийна сигурност, е приемлива.

 

 

„При плащането на Русия става дума за превалутиране, става дума за бизнес подход. Министър-председателят делегира правомощия, това не е негова политика, а на държавната компания. Търси се политическо говорене по темата. Решението на Русия, че сме неприятелска държава е тяхно право като суверенна страна“, коментира лидерът на „Български възход“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар