Ген. Янев: Спекулира се с подготовката на изборите, за да се дискредитира процеса. Гласувайте!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Като спекулации определи твърденията за нередности в подготовката на изборите за парламент и президент на 14 ноември служебният премиер Стефан Янев. Според него целта на всичко това е процесът да се дискредитира, а българските граждани да бъдат демотивирани. Янев призова гражданите да упражнят правото си на глас.

“От гледна точка на служебния кабинет, ви гарантирам, че сме взели всички необходими мерки за честен и прозрачен вот. Искам да напомня, че политическите партии трябва да генерират управленски политики, а не да дискредитират изборния процес”, посочи още Янев по време на редовното правителствено заседание. Българската политика се нуждае от промяна и затова призовавам българските граждани да излязат да гласуват. Надявам се това да доведе до стабилно правителство, което да извърши необходимите реформи и те да започнат с реформа в съдебната система, допълни още служебният премиер.

 

Големи скандали се вихрят около изборния процес у нас дни преди изборите. Наред с разкритията за купуване на гласове от страна на Министерството на вътрешните работи, скандал се разгоря и около мешините за гласуване. Изведнъж отнякъде се появиха 228 допълнителни устройства, които по план е трябвало да бъдат вкарани в складовете на “Сиела Норма” – фирмата, занимаваща се с доставките.

 

Според твърденията това е било напълно умишлено, а за машините пръв заговори бившият премиер Бойко Борисов. Борисов обясни, че с такъв брой устройства могат да се изфабрикуват по 1000 гласа, които общо да вкарат цяла парламентарна група в следващото Народно събрание. ЦИК и МВР опровергаха твърденията за възможна манипулация и казаха, че машините са под контрол и няма как да бъдат използвани на изборите. От “Сиела Норма” също увериха, че тези машини няма да се ползват за изборите на 14-ти ноември. В понеделник изневиделица в митнически склад на територията на столичното летище се появиха още 150 устройства. фирмата обясни, че те са предвидени за резервни части и също няма да бъдат използвани за вота на 14-ти ноември.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар