Георги Георгиев: ГЕРБ остава опозиция в Столичния общински съвет

Георги Георгиев: Кметът Терзиев струва на софиянци по 90 хил. лева щети на ден

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият председател на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев пресметна, че кметът Васил Терзиев струва на софиянци по 90 хил. лева на ден.

“90 000 (деветдесет хиляди) лева щета на ден. Толкова ни струва кметът Терзиев дотук. Софиянци вече плащат сметката за 100 дни управление на Васил Терзиев и тя е за 9 милиона лева+, пресметна зам.-председателят на СОС и общински съветник от ГЕРБ-СДС в пост във фейсбук.

По думите му само за три месеца управление – кметът на София е успял да изгуби 6 милиона лева безвъзмездни европейски средства. Те са били по проект за междублокови пространства до 31 декември. Екипът на Васил Терзиев не е осигурил парите по проекта в срок и сега гражданите трябва да платят тези 6 млн. лева от джобовете си, според внесения от него проект на бюджет за 2024 година.

Други 3 милиона лева щети са били нанесени и от поскъпването на ученическите карти за градски транспорт от 1 февруари, а тези пари сега се плащали от родителите на 64 000 ученици и студенти.

“Проблем, който преди един месец предложихме да решим, когато с колегите ми от ГЕРБ-СДС бяхме подготвили доклад, за да покрием това поскъпване от бюджета. Ни вопъл, ни стон от страна на Терзиев”, казва Георгиев.

Общинският съветник заключава, че “3 месеца кметът на София харчи парите на гражданите напълно непрозрачно и без да се отчита публично”.

“Затова ние предложихме решение на общинския съвет, с което да задължим кмета да дава отчет за всяко плащане над 5000 лева в края на месеца. Хората очакваха промяна, но за хубаво. А не на цената от 9 милиона лева за 90-100 дни”, заключава общинарят.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар