Георги Гергинов от „Фермата“ беше приет по спешност в болница – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Участникът във „Фермата“ по bTV Георги Гергинов беше приет по спешност в болница след сериозна контузия. По време на извънредния дуел срещу опонента му Кирил Михов той паднал от голяма височина, ударил се е сериозно, а на място веднага е пристигнал лекар.  

 

След като получава първа помощ на Арената, Георги е пренасочен към Спешното отделение.

„След извършените първоначални изследвания и преглед стана ясно, че Георги е в добро общо състояние, контактен е и в съзнание, но ще остане в болницата под наблюдение“, коментира началникът на Спешно отделение.

 

Георги е насочен за хоспитализация в Клиниката по неврохирургия на лечебното заведение.

 

„Пациентът е получил травма, довела до счупване на лицевата кост, с мозъчно сътресение. Скенерът на глава е показал счупване на зигоматична кост – травма, която не е за пренебрегване. Допълнителните изследвания на цяло тяло показаха фрактури на ребра, които изискват покой и профилактиране на белия дроб. За радост, при него няма наличие на фрактури на черепните кости, няма и увреждания на мозъка. Болничното лечение е индивидуално, но продължава в рамките на една седмица при по-леките случаи, какъвто е този и е последвано от домашно лечение за около две седмици. В резултат на такива травми на пациентите се забраняват физическите упражнения и емоционалните натоварвания“, коментира анестезиологът д-р Иван Колчаков, официален говорител на болницата.  

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар