Георги Кадиев отпадна от листите на БСП: „С ръководството не постигнахме съгласие“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидерът на партията „Нормална България“ Георги Кадиев остава извън листите на коалицията „БСП за България“. Това става ясно от негов пост в социалната мрежа Facebook, в който споделя, че не се е разбрал с ръководството на БСП. 

„Искрено съжалявам, че не постигнахме съгласие с ръководството на БСП. Има неща, които са много по-важни от местата в листите , и там се разминахме“, пише политикът в профила си.

Само дни по-рано в интервю за Dir.bg Георги Кадиев сподели, че текат преговори с Корнелия Нинова относно подредбата в листите. 

„Ще бъда в листа в София, няма да съм водач, но преговорите продължават“, каза лидерът на „Нормална България“.

Отпадането на Кадиев означава и че още една партия се отделя от лявата коалиция. Седмица по-рано лидерът на ИБГНИ Мая Манолова дръпна един от коалиционните партньори на Корнелия Нинова. Това е Минчо Христов от „Движението на непартийните кандидати“, който беше и депутат от „БСП за България“ в последния 46-и парламент в качеството си на коалиционен партньор на БСП.

Днес Националният съвет на БСП одобри окончателното подреждане на листите, направено от областните съвети на партията в 31 многомандатни избирателни райони, но не съобщи имената на кандидатите.

В тях са включени професионалисти от различни сектори: в областта на икономика и финанси, бюджет и данъчна политика – 25 процента, социална политика, здравеопазване, образование, култура и журналистика – 28 процента.

Юристи -15 процента, инженери – девет процента, природни науки – осем процента, отбрана и сигурност – пет процента, земеделие – пет процента, спорт – пет процента.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар