Георги Марков: БСП иска властта, за да си сложат портретите на мястото на Борисов! Но ние сме демократи и няма да го допуснем!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вие искате пир по време на чума. С тези думи се обърна към БСП депутатът от ГЕРБ Георги Марков по време на дебатите за вота на недоверие към правителството заради кризата с водата, мръсния въздух и боклука.

На 30-та годишнина сме от първите демократични избори. А сега гледаме поредния вот на недоверие. А по стечение на обстоятелствата съм и единствения, който бе на вота на недоверие срещу Луканов. Тогава се случи нещо, което никой не е мислеше, когато пяхме песните на СДС, когато за нас гласуваха над два милиона души. Никой не мислеше, че ще направим правителство. Когато народът крещеше “Долу БКП”, ние ви подадохме ръка, но вие се заинатихте. Тук гласувах без да подозирам, че някога пак социалисти ще влязат във властта. Защо го направихме? Защото не можехме да понесем българите в цялата страна да живеят скотски. А вие го направихте след 46 г. българите да живеят скотски, каза Марков.

 

Чуждестранните кореспонденти правеха снимки на опашката на Витошка, която стигаше до аптеката на Христо Белчев, линейките зареждаха при МВР, доколкото там имаше бензин. Това беше зимата на Луканов. Темата днес е, че вие имате ветерани в партията. Как не ви дойде да ги питате как се действа при криза? Знаете ли кои подписахме споразумението? Жертвите се подписаха с палачите. Вие искате пир по време на чума, отсече той.

 

Служебно правителство предлагате? Това е върхът на национална безотговорност. Перник да чака управата да си смени секретарките, пиарките, да си сложат портретите. Това ли искате? Това е пир по време на чума. Искате президента да решава водната криза, а той горкия, уважавам го, поне за това няма никаква вина.

Г-жа Нинова каза “ще броим пилците на есен”. Ми хайде да ги броим в Бургас, който президентшата хареса – 10 %з Във Варна – 14 %. Създадохте политически труп и започнахте да броите пилците в Хасково. Искахте да го загробите г-н Добрев. Но знаете ли колко пилци имате там? 14%. За София и Пловдив не го говорим, защото тук са 30 г. Не можахте да се надскочите и да ни подадете ръка, за да решим заедно това бедствие, продължи Марков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.