Георги Свиленски: Нинова вчера подаде оставката на цялото Изпълнително бюро – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Георги Свиленски: Нинова вчера подаде оставката на цялото Изпълнително бюро

стоп кадър, БНТ

“Корнелия Нинова вчера подаде оставката на цялото Изпълнително бюро, защото първоначално тя пое отговорност, защото смяташе, че има хора до нея, които да продължат, преведат партията през този тежък момент. Вчера в 17:00 часа подаде оставка на цялото Изпълнително бюро и днес вече всичките тези заместник-председатели и членове на Изпълнителното бюро, вече са в оставка т.е. предстоят нови процеси в партията, които трябва да изчистят още повече”, каза в “Денят започва с Георги Любенов” Георги Свиленски – член на Националния съвет на БСП.

“Нека уточним първо какво се случва. Спомняте си само преди няколко дни, или 24 часа преди изборите, десетима младежи от младежкото обединение поискаха оставката, поискаха извънреден пленум, свикване на конгрес, на който да бъде отменен прекият избор, назначаване на служебен лидер т.е. това се случи 24 часа преди да бъдат известни резултатите и част от ръководството се уплашиха от това действие вероятно, защото Корнелия Нинова ясно заяви своята оставка. Тя пое отговорността за катастрофалната загуба на резултата, както между другото беше и очаквано от всички, тъй като при такъв резултат няма как да продължиш да изпълняваш функциите, когато не си постигнал резултат”,

Той добави, че Нинова е върнала на “уважаемите другари правото да си изберете лидер”. Част пък от изпълнителното бюро, тримата заместник-председатели без Ирена Анастасова, са се присъединили към част от тези, които поставиха искане за извънреден пленум.

 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар