Георг Георгиев: Отстраняването на Желязков е отклоняване на вниманието

Георг Георгиев: Отстраняването на Желязков е отклоняване на вниманието

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Предсрочното отстраняване на Росен Желязков от поста председател на Народното събрание е отклоняване на общественото внимание.” Това каза Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС в предаването “Тази събота и неделя” по bTV.

Оставката на вече бившия шеф на НС беше поискана от три парламентарни групи – първо от “Възраждане” и БСП, а късно вечерта в сряда – и от ПП-ДБ. Точката влезе в дневния ред на парламента, въпреки че до ваканцията на депутатите остават два дни – 25 и 26 април. 

Отстраняването на Желязков подкрепиха “Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП-ДБ), БСП, “Възраждане” и “Има такъв народ”. “Против” гласуваха от ГЕРБ-СДС и ДПС. През юни 2022 г. с гласовете на ГЕРБ-СДС, ИТН, ДПС и “Възраждане” беше приета оставката на Никола Минчев от ПП като председател на Народното събрание. Няколко дни по-късно с гласовете на същите партии беше свален кабинетът “Петков” с гласуване на вот на недоверие.

“Това беше един опит за замитане под килима или по-скоро отклоняване на внимание от истински важни въпроси, които следва да бъдат задавани на “Продължаваме промяната”. То се видя как забравихме темата какво са правили представители на ПП като Бойко Рашков и Асен Василев са видени на снимки с хора, уличени в контрабанда и тежки престъпления”, коментира още Георгиев.

Той добави и че според него родствените връзки на ПП и техните семейни реализации по етажите на властта, за знак, че някой друг е овладял.

“Такова владеене е настанало, че жената на Андрей Цеков е консултант в Столична община през процедура, която дори не е минала ЗОП, така сме овладели ние”, каза той.

Георгиев заяви, че от ГЕРБ-СДС са наясно, че след изборите ще трябва да се сяда на масата на преговорите, но е по-важно да не се отива на 8 избори.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар