ГЕРБерастка шизофрения: Борисов влезе в противоречие сам със себе си в две негови изказвания в рамките на минута! Първо попита „кой говори за национализация“, после заяви, че ще подкрепи такава (ВИДЕО)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът Борисов влезе в противоречие сам със себе си в две негови изказвания в рамките на минута: „Създава се едно много грешно впечатление.

Къде с умисъл, къде не или от незнание. Къде е одържавяването, къде е национализацията. Какви са тези думи?“, попита премиерът минута преди да обяви, че ще подкрепи евентуална такава в сектор „лотарии и мек хазарт“

Премиерът първо попита „кой говори за национализация“, после заяви, че ще подкрепи такава

Бойко Борисов

Днес на редовното заседание на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов започна с изявление по темата за евентуална бъдеща национализация на сектор „мек хазарт“.

Той представи вчерашния доклад, който държавната финансова инспекция презентира в лицето на нейния председател – Георги Начев.

Представяме ви изказването на премиера в хронологичен вид, за да добиете представа на собственото противоречие в думите му:

„Създава се едно много грешно впечатление. Къде с умисъл, къде не или от незнание, но в публичното пространство вървят едни странни заключения“,

започна премиерът.

После той представи доклада, който е получил от държавната финансова инспекция, в която посочи, че става въпрос за неизплатени стотици милиони такси.

Самият шеф на държавната финансова инспекция вчера обаче обяви, че „комисията по хазарта позволява този тип изчисляване на такси печалба на лотариите у нас“.

След това премиерът попита журналистите:

„Къде виждате в този доклад връзка с Левски? За каква национализация, за какво одържавяване става въпрос? Никой на никого не взима фирмата.

Тази дейност е лицензионна. Ако някой не си е платил ще му се отнеме лиценза. Къде е одържавяването, къде е национализацията. Какви са тези думи?“,

попита премира.

По-малко от минута по-късно отново самият Борисов в противоречие с тъкмо изречените от него думи заяви:

„Аз съм възложил на финансовия министър и на Менда Стоянова, че ако се стигне до гласуване от мнозинството, ние можем да подкрепим такъв законопроект, но без да се отдава на концесия, без да се оутсорсва, без да се преотдава и приватизира. Да е абсолютно сигурно, че освен държавата никой друг няма да се занимава с тази дейност“,

заяви премиера в противоречие със себе си в рамките на минути.

Така на практика първо Борисов попита кой говори за национализация и одържавяване, а след 40 секунди заяви, че ГЕРБ би подкрепил законопроект за национализация и одържавяване.

Утре предстои среща между Борисов и феновете на Левски, а колко още премиерът ще сменя позицията си по темата – не е ясно.

Ето и видеото с цялото негово изказване по темата при откриването на днешното редовно заседание на Министерски съвет:

Общество ОРГ

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар