пенсионерка

Герболандия: Баба си продава покъщнината, за да плаща дългове на починали роднини

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Полусляпа и трудноподвижна баба продава покъщнината си, за да изплаща дългове, натрупани от покойни вече роднини.

Стари дамски чанти, необличани рокли, обувки, детски играчки, посуда, бижута и ръчно изплетени терлици, тостер, шах са нахвърляни на импровизирана сергия на автобусната спирка на Централна гара в Пловдив.

Най-ценната стока за 70-годишната Радка Димитрова обаче са книгите, грижливо подредени в няколко кашона. Самата тя е автор на разкази и над 400 стихотворения, които с удоволствие рецитира на всеки, спрял да поприказва с нея.

„Вещите са мои и на внуците. Някои неща са ми оставени от приятели, които искаха да помогнат. Продавам ги, тъй като майка ми и брат ми починаха и ми завещаха дългове. Аз изплатих голяма част от тях, остават ми още 700 лева”, обяснява пред TrafficNews пенсионерката.

Тя твърди, че навремето била касиер в „Нармаг”. С идването на демокрацията започнала собствен бизнес и е регистрирана като едноличен търговец. Омъжила се в София, където живяла 25 години. Съпругът й обаче я изоставил заради друга жена и Рада се прибрала в къщата на родителите си в пловдивското село Крумово.

„Първо почина татко. След това през 2011 г. си отиде брат ми, който беше болен от рак. А половин година по-късно – и майка ми Божина. И аз останах сама в къщата”, разказва жената.

От тогава домът се превърнал в пустиня. „Хулигани от селото ми изпочупиха прозорците. Започнаха да хвърлят торби, пълни с боклуци, в двора”, плаче баба Рада. Не търси помощ от сина си, тъй като той също има здравословни проблеми. Решила, че ще се справи сама и ще разпродава вещите си.

Понеже е трудноподвижна, не се прибира у дома и денонощно е до „сергията”. Спи на стол или на някоя от пейките край спирката. Мие се в тоалетната на Централна гара.

Казва, че гладна никога не е останала, колкото за храна и лекарства изкарва. Оплаква се, че краката я болят и вдига кръвно от притеснение. Не вижда с лявото око, а зрението на дясното е намалено. „През март един травестит ме удари в тила. Не знам защо, не му правех нищо. Стоях си тук, а той дойде и ме нападна. Оттогава зрението ми още повече намаля. Иначе друг не ме е закачал”, въздиша жената.

Баба Рада обаче трябва да напусне мястото, тъй като няма разрешение да извършва търговска дейност тук и я грози глоба. Вчера са я посетили инспектори на Второ РУ на МВР, които са й връчили разпореждаме. „Просто няма къде да отида”, вдига рамене пенсионерката.

Баба Рада си продава покъщнината Баба Рада си продава покъщнината Баба Рада си продава покъщнината Баба Рада си продава покъщнината Баба Рада си продава покъщнината Баба Рада си продава покъщнината

Блиц


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар