Герболандия! Ликвидират сектор Здраве и спорт при трето затваряне

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„При трето затваряне на спортните центрове ще бъде ликвидиран сектор Здраве и спорт”, алармират в отворено писмо до премиера Бойко Борисов и здравния министър Костадин Ангелов от Българската асоциация за здраве и фитнес (БАЗФ). “След предходни две затваряния, голяма част от спортните центрове не успяха да отворят врати и практически фалираха”, напомнят от организацията.

Нейните членове са разтревожени от споделените от Ангелов нагласи за предстоящо ново затваряне на фитнес центровете, спортните зали за масови тренировки, танцовите студия, залите за любителско изкуство и спорт, залите за бойни индивидуални спортове и ги определят като неприемливи и необосновани.

От организацията канят  здравния министър и представители на НОЩ на публичен дебат относно логиката на управленските решения.

От асоциацията се противопоставят на публични изказвания от представители на Министерство на здравеопазването, представители на Националния оперативен щаб, РЗИ, и “други гравитиращи към посочените институции вирусолози, нямащи адекватна и аргументирана представа за реалността в спортните центрове, относно рисковете, свързани с посещаването на този тип обекти.”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар