Герболандия: Медицинска сестра към дете в ясла: „Мръсницо, животно мръсно!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Това се чува на таен запис, направен от родители, които забелязали странности в поведението на дъщеря си.

Обиди и насилие в яслена група на детска градинаРодители от София записаха тайно как минава денят на детето им в детската ясла, предаде bTV.

„Млъкни, бе! Млъкни, бе! Млъкни, бе! Затвори си тъпата уста, бе! Затвори си тъпата уста, бе! Затвори си я, бе! Затвори си я, бе!”. се чува на записа. Никол е на година и седем месеца и още не може да говори. Родителите й обаче забелязали промяна в поведението й. „Започнаха истерии, плач, свиване до стена с треперещи ръчички, агресия – започна да удря, да скубе”, Илиана Джонева, майка на Никол.

Тогава монтирали записващо устройство в любимата играчка. „В тази играчка, която е в нея. И вечерта изпаднахме в шок”, обясни Лориан Джонев, баща на Никол. „Какво искаш! Какво искаш! Мръсницо! Животно мръсно!” „Чуват се удари. В рамките на пет часа четири пъти яде шамари. Записът е направен на 31 октомври в 27 детска градина”, заяви Илиана Джонева, майка на Никол.
Родителите са подали жалба в районната администрация. А от Столичната община заявиха, че ще направят проверка за случващото се вътре. Служителката от записа е медицинска сестра по заместване. Отказа да участва в репортажа. По телефона каза, че не е обиждала и удряла детето. И не чувства вина. Пред работодателя си обаче е признала за случилото се.
В обяснение до директорката на детската градина, служителката пише, че е била уморена и изнервена, затова се и случило това, каза пред bTV Галина Христова, директор на ДГ 27 „Детска китка“.
Директорката я е предложила за дисциплинарно наказание. Какво да бъде то трябва да реши кметът на район „Надежда“. Родителите настояват служителката никога повече да не работи с деца. И се надяват, че другите родители също ще бъдат нащрек за проява на агресия.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар