Герболандия: Отказаха да приемат в болница у нас български тираджия, опериран по спешност във Франция

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Български тираджия, който е бил на косъм от смъртта, се сблъска с действителността в родното здравеопазване, няколко дни след тежка операция във Франция.

Мъжът, който е бил опериран по спешност в европейската държава, в момента трябва да е под лекарско наблюдение, но вместо това стои в дома си заради епикриза на френски език.

Иво Митев се свърза с редакцията ни, за да разкаже за абсурдната история.  На 29 януари, докато товарил камиона си във Франция в областта на Тулуза се е почувствал зле и веднага отишъл в близката болница.

„Корема ми се поду, започнах да изпитвам нечовешки болки, а освен това ми се виеше свят и целия се изпотих. Мислих, че умирам! Приеха ме в болницата по спешност. След направен скенер се оказа, че имам тумор в дебелото черво. Оперираха ме спешност, след това бях 8 дни на системи. Стабилизираха състоянието ми и ме изписаха, но ми казаха да бъда под лекарско наблюдение. Прибрах се със самолет от Франция, а линейка ме закара от Летище София до УМБАЛ „Св. Анна”. Там обаче отказаха да ме приемат, тъй като епикризата била на френски… Същият отговор получих  и в Онкодиспансера в столицата”, разказа Иво Митев пред TrafficNews.

В момента той е в дома си,като чака официалният превод на епикризата да стане готов, за да постъпи в болница.  От преводаческата агенция ще му дадат документа на 19 февруари, а дотогава ,той ще ходи по поликлиники, за да му сменят превръзките и да го преглеждат.

„Аз съм здравноосигурен, като нямам месец, в който да не са ми платени осигуровките. Пълен абсурд е! В момента раната ми е затворена със стаплер и превръзка. Надявам се да няма усложнения. Просто не осъзнавах до този момент колко е голяма разликата между българското и френското здравеопазване. Там ме гледаха като писано яйце и ми спасиха живота, тук дори не искат да ме приемат”,каза възмутено българският шофьор.

Очаквайте продължение!

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.