Герболандия: Пореден затворник избяга, Барниръбъла крие как е станало

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Полицията продължава да издирва 18-годишен затворник, който е избягал от затворническото общежитие в Смолян тази сутрин, съобщиха от МВР.

За случая Lupa.bg пръв съобщи своевременнно. Става дума за Мартин Пенчев Шахънски.

Младият мъж е излежавал присъда за кражба. Бил е осъден на 2 години и 9 месеца. От съобщението не става ясно откога той е в затвора. Не се знае и как точно Мартин е избягал.

“Мъжът е висок 186 см, с нормално телосложение, кестенява коса, продълговато лице, правилен нос, кафяви очи и татуировки с надписи на ръцете. Няма данни да проявява агресия”, съобщават от МВР и молят всички, които имат допълнителна информация, да подадат сигнал на тел. 112 или в най-близкото районно управление.

Това е поредното бягство на затворник. През август от затвора в Стара Загора избягаха двама молдовци, осъдени заради взривяването на банкомати през лятото на 2018 г. Преди две години от софийския затвор избягаха Владимир Пелов и Радослав Колев. Двамата бяха въоръжени и до днес не е ясно как са успели да вкарат оръжие в затвора. Малко след бягството Пелов бе застрелян при свада в родния му град, а от МВР твърдяха, че бил много труден за разпознаване, защото си пуснал брада.

Само два месеца след бягстовото на Пелов и Колев от затворническото общежитие в Ловеч избяга Борис Иванов. Той бе арестуван при спецоперация край село Летница, след като влезе в дома на възрастна жена и се опита да я вземе за заложник. След неговото бягство зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов, който отговаря за затворите, заяви, че е и Господ не може да даде гаранции срещу бягства.

МВР разпространи снимката на Мартин Шахънски

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар