Герболандия: Премиер се хвали за мизерията на народа… обещава му още мизерия…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиер се хвали за мизерията на народа…обещава му още мизерия…

5% дивидент, 10% данък печалба, 20% ДДС – 35% от всеки лев на една българска фирма е за държавата (шкафчето). Сиреч тая държава е ортак на всяка българска фирма. За благодарност държавата се отплаща с източено здравеопазване, образование, култура; съсипана среда за външни инвестиции; огромна бюрокрация, според която винаги си в някакво нарушение пред няколко институции.

Хората не могат да си видят работата и бизнеса от бюрокрация. Хората не могат да се лекуват без да плащат солидно, въпреки, че си плащат осигуровки. Хората не могат да са сигурни за децата си и тяхното бъдеще, въпреки, че си плащат данъците… за своето също. Управляващи, които ще останат в историята с източването на народа си – поредните, които го топят.
И премиерът си влиза у фейсбука да пише простотии на тези болни, съсипани, гневни, отчаяни и уплашени за бъдещето хора. Обяснява им колко се е самонадъхал да работи още повече за родната ни съсипия и мизерия, пък ние се чудим – по-голяма ли ще я прави, може ли да е по-голяма изобщо?
Пък аз днес чакам новата министерска простотия в хумористичния сериал, в който живея. Примерно ПКП да дари килимче на ГДБОП, което е вписано като летящо.
Видими простотии!

Иво Илиев, Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар