Училище

Герболандия: Село без училище открива учебната година (СНИМКИ)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Село, чието училище е закрито преди 9 години, организира тържествено откриване на учебната година.

То ще бъде точно на 15 септември, от 11,00 часа, в двора на пустеещото доскоро школо, което местна гражданска организация, учредена от будни жители, вече започна да възражда.

Дарик радио

Селото е Црънча, където тържествено ще откриват спортна учебна година за новоучредения местен клуб „Спартак“. В тържествената част от програмата са включени рецитал и изпълнения на малчуганите от детската градина, певческата група и танцовия състав към читалището. Има и атрактивен елемент – спортни демонстрации с участието на Кирил Вълчев-Скалата, футболен клуб „Бенковски“ и други.

Дарик радио

Същото село през ноември миналата година бе готово на протести заради намеренията на общинското ръководство в Пазарджик да обяви базата на затвореното от 2012 година училище „Васил Левски“ за продан. След острата обществена реакция кметът Тодор Попов оттегли предложението си и заяви, че ще предостави имота на црънчани.

Дарик радио

Година по-късно там изцяло с доброволен труд и дарения е създаден салон, в който все повече младежи тренират бокс, фитнес и други спортове. Има и треньори. След обществена дискусия мястото бе обявено за свободна от интернет зона по искане на младежите – те пожелаха там да няма електромагнитни облъчвания.

Дарик радио

А отношенията на Фондация „Бъдеще за древна Царина“ с местната власт са напълно узаконени. На 2 септември кметът на селото Евгени Атанасов издава заповед, с която официално предоставя за стопанисване на Спортен клуб „Спартак“ преустроеният от доброволци гимнастически салон, заедно с имуществото в него, сервизни и допълнителни помещения за съблекални, както и предното дворно пространство.

Дарик радио

Редом с каузата базата на бившето училище да се изпълни с образователни, културни и спортни дейности, фондацията отскоро работи и по още един проект – за възстановяването на кинотеатрите в читалището и на открито.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар