Герболандия: “Спешна помощ” отказа да откара в болница жена в безпомощно състояние

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Репортаж от Плевен, който разказва за неадекватната реакция на Спешна помощ, вбеси водещия на сутрешни блок по Нова тв. От него става ясно, че 80-годишна онкоболна жена не е приета в болница, след като е паднала вкъщи и си е счупила дясната тазобедрена става в нощта срещу Великден.

„На 1 срещу 2-ри май в 3:30 часа през нощта подадох сигнал в „Спешна помощ”. Минути по-рано намерих майка ми в безпомощно състояние. Опитах да я вдигна сама – не успях. Извиках и брат ми и след няколко опита – и двамата не успяхме да я вдигнем. Същевременно майка ми изпадна в шоково състояние”, разказва Поля Тодорова, дъщеря на пострадалата.

По думите й отношението, което срещнала при обаждането си на спешния телефон, било доста арогантно.

„След получения сигнал наш екип се отзова на адреса. След прегледа установих, че вероятно се касае за някакво счупване”, заяви д-р Валери Цветков , ЦСМП – Плевен. Той обяснил, че трябва да се направи снимка на тазобедрена става и трябва консултация с ортопед.

По принцип счупването не е спешно състояние. То търпи отлагане във времето”, посочи медикът и допълни: „На практика обезболихме пострадалата – направихме й мускулна инжекция с аналагин, за да може да подейства по-бързо”.  Той подчерта, че по негова преценка пострадалата е била оставена вкъщи, за да може на следващия ден, по светло, да се изясни по-добре ситуацията.

Потърпевшите все още не са подали жалба.

“Как може 80-годишна онкболна жена да бъде изоставена на Великден със счупена тазобедрена става! При дошъл лекар в дома й да не е я хоспитализират, а я обезболили. Да се чуди човек на това нещо! Близките на жената не са подали жалба, но случаят е на вниманието на здравния министър”, коментира гневно водещият Виктор Николаев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар