Герболандия: Училищна униформа за 260 лева

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нормално ли е училищното облекло да е толкова скъпо, пита майка, която на 15-и септември трябва да изпрати детето си с униформа.

 

Майка на първокласник се възмути, след като разбра, че трябва да заплати училищна униформа за близо 300 лв.

Жената избухна в социалните мрежи с доста солена критика към Министерството на образованието. Тя смята, че цените на дрехите са твърде високи, дори по моловете са по-евтини. Освен това идеята е униформата да създаде равенство между учениците, за да няма парадиране и спекулации по коридорите, както обикновено става между по-богатите и по-бедните деца. Друг е въпросът, че качеството на платовете, от които се шият костюмите, обикновено е доста некачествено – изсветлява след първото пране или се къса лесно. Възмутената майка засяга и темата с факта, че цената от 260 лв., която трябва да плати е само за една бройка от всичките компоненти на униформата и детето трудно ще изкара цялата учебна година.

Ето какво още пише жената:

“Тази година съм с първолак и в нашето училище има задължителни униформи. Аз съм ЗА униформите, тъй като наистина вярвам, че така децата се уеднаквяват и социалните/финансовите възможности не се открояват поне на пръв поглед. До тук добре Но… може ли някой да ми каже как една фирма печели търг за униформите за почти всички училища в страната и как е ценообразувала продуктите си? Защото така точно тези униформи с тази цена прави точно обратното на чистата идея на униформите. Децата искат “марковите” и родителите се стремят да си ги позволят. Прикачам и касова бележка на всички артикули от по 1 бр за вид (освен значките и вървите за чипове). Същите артикули от мола дори и без намаление с абсолютно същ цвят или подобен са двойно, а някой и тройно по-евтини.

Можеше и да преглътна цената ако дрехите не седяха като нощници на детето ми. Имайте в предвид, че с по 1 бр от всичко няма как да се изкара годината и сметката набъбва. Освен това масово се губят връхните задължителни елементи. Знам за родители които дори купуват втора употреба за да спестят.”

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар