Герболандия: 8-годишен шампион по шахмат отказва състезания заради липса на средства

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През 2019 година повод за гордост станаха десетки наши спортисти. 8-годишният Данаил Попзафиров е един от тях. Той завоюва световни титли в шаха, но участието му в престижни турнири беше спряно заради липса на средства.

В семейството му няма изявени шахматисти. Започнал е да играе едва на 4 години и половина, а първият опонент е бил брат му.

“Искаше да ми покаже колко е добър и на майтап го доведоха тук в клуба”, каза бащата Христо Попзафиров пред репортер на Bulgaria ON AIR.

СВЪРЗАНИ

Само година след първия урок, Даниал влиза в професионалния шахмат. Същата година играе заедно с гросмайстора Веселин Топалов.

За двете си състезателни години той вече е носител на 45 купи и над 100 медала. Участието в турнири обаче е скъпо удоволствие. Въпреки спечелените квоти, републиканският ни шампион Данаил Попзафиров се отказва от няколко състезания през 2019 година.

Следващите три години са от голямо значение за развитието на младия талант. Затова и семейството му открива благотворителна сметка за набиране на средства.

От Дядо Коледа Данаил не иска много, а голямата му мечта  остава възможността да покаже таланта си и да се състезава от името на България.

 

Банкова сметка за подкрепа на Данаил

BG88STSA93000025320453

BIC STSABGSF

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Герболандия: 8-годишен шампион по шахмат отказва състезания заради липса на средства

Вашият коментар