ГЕРБ алармира: Раздават се милиарди на странни фирми! Това е международен скандал! – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ГЕРБ алармира: Раздават се милиарди на странни фирми! Това е международен скандал!

Стоп кадър/Actualno.com

Часове след като от финансовото министерство съобщиха за отпадане на проекти от Плана за възстановяване, ГЕРБ даде извънредна пресконференция.Депутатът Делян Добрев обяви, че 1 млрд. 760 млн. евро “са дадени на фирми, които никой не знае откъде и кога дойдоха, как са участвали на търг и защо са били избрани. Това не е скандал. Това е международен скандал!”, отсече Добрев. Той изброи някои от въпросните компании, сред които според него има и фантоми. “Надявам се компетентните органи да се самосезират, защото виждате за какви неща става въпрос”, заяви още той.


Призоваваме правителството и министъра на енергетиката да реализират в най-скоро време проекта за удължаване на комплекса “Мини Марица-изток”. Това може да се случи с подписването на колективно споразумение”, заяви пък Кирил Вълчев. Той прогнозира погром в енергетиката и подчерта, че е важно да се удължи животът на въглищните централи.

Бившият енергиен министър, сега депутат от ГЕРБ, Теменужка Петкова заяви, че не се предвиждат никакви инвестиции, за да се предвиди удължаване живота на въглищните централи. “А те са гарант за енергийната ефективност на страната, защото дават 46% от енергийната стойност”. Колегата и Жечо Станков допълни, че над 49 000 души разчитат на този сектор и затова кабинетът бързо трябва да намери решение.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар