ГЕРБ бързат с третополовата конвенция. Вкарват спорния документ спешно в правна комисия

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Управляващите бързат да приемат Истанбулската конвенция, докато тече обществения дебат. Още утре спорният документ, разделил обществото, влиза в правна комисия, обяви БНТ.
Желанието на управляващите е още следващата седмица конвенцията да мине през зала, за да се спре с протестите “За” и “Против”, научи News.bg.

От мнозинството се притесняват, че ако се забави ратификацията, обществото още повече ще се раздели. Освен това и избирателите не са единодушни.

Припомняме, днес по инициатива на председателя на парламента Цвета Караянчева се проведе дебат по темата. Българската православна църква, както и Католическата църква в България, са против конвенцията.
Според БПЦ документът нарушава християнските ценности. Според Католическата църква документът поражда множество противоречия. От ГЕРБ успокояват, че няма да признаваме третия пол, нито пък ще узаконим еднополовите бракове. Конвенцията обаче отваря вратите за правата на “социалния пол”, който неминуемо ще доведе ди признаването на еднополовите браконве.

В управляващата коалиция няма единно мнение по темата. Патриотите са категорично против и няма да застанат зад документа. Левицата също е против ратификацията и смята, че проблемът с домашното насилие може да се реши със законодателни промени.

Светият синод излезе с решение всекидневно да се отслужва молебен срещу ратификацията на Истанбулската конвенция. “Като помним думите на Господа “…без Мене не можете да вършите нищо” (Йоан.15:5) в тези дни на тежки духовни изпитания на вярата и съвестта на Православния български народ, Св. Синод на БПЦ – БП призовава Православния български народ с усърдна молитва да изпроси Божията помощ да не бъде приета Истанбулската конвенция, която, според нас, би довела до “духовна смърт” на народа и единодушно реши:

Извънредно, всекидневно във всички храмове и манастири в диоцеза на Българската православна църква – Българска Патриаршия да се отслужва молебния канон към Св. Богородица”, пише в становището на Светия синод.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар