ГЕРБ в СОС искат извънредна сесия с мерки за движението по

ГЕРБ в СОС искат извънредна сесия с мерки за движението по “Патриарх Евтимий”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Общинските съветници от ГЕРБ в София продължават да настояват за оставката на зам.-кмета по транспорта в София и поискаха извънредно заседание на Столичния общински съвет на 23 май, на което да бъде разгледан проблемът с движението по бул. “Патриарх Евтимий” и “Фритьоф Нансен”. Новата организация предизвика вече дни наред протести от жителите на града и живеещите в района.

От партията вече събират подписи и призоваха на това заседание кметът и екипът му да бъдат изслушани какви мерки и действия планират за възстановяване на законността в града и спокойствието на гражданите, заяви Прошко Прошков на брифинг в Столична община.

Повод е вчерашното решение на Административния съд в София, който реши да бъдат безусловно прекратени действията, извършвани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов във връзка с новата организация на движение в този район.

След като съдът обяви новата организация на движението в тази част от столичния център за незаконна, според ГЕРБ в момента не трябват “следварително обсъждане и следварителни мерки и поуки” с обявения вчера от представителите на “Спаси София” “тримесечен период на наблюдение на това, което се свърши”.

“Съдът работи с факти и доказателства. Много се надявам, че когато съдът докаже обратното, ще има същото отразяване на реалната фактология. Бонев твърдеше, че всички ние, политици, експерти, дори началникът на СДВР, не знаем, че сме некомпетентни и злоумишлени. Започвал тримесечен период на наблюдение на това, което се свърши. Кой носи отговорност за това следварително обсъждане, следварителни мерки? Пътят пред кмета е един – да докладва мерки и действия за възстановяване законността в града и че няма да има повече действия, които създават обществено напрежение и не гарантират спокойствието на гражданите”, каза Прошков.

“Очакваме и план за действие. считаме, че е резонно кметът, който вероятно е бил подведен, да се яви на тази извънредна сесия с овакантено място на зам.-кмета по транспорт и да се намери подход. София не е опитно поле, не е “Леголенд”, това не е играчка за деца, това е място, което изисква професионализъм и умение да се ръководи градът устойчиво, а не в ущърб на гражданите”, добави общинският съветник от ГЕРБ.

“Надявам се, след като обяви в некомпетентност политици, експерти и МВР, колегите Бонев и “Спаси София” да не запонат да обвиняват и съда в некомпетентност, независимо какви решения взима. Факт е, че има проблем, не е необходимо повече високомерие. Стига с това високомерие, не се управлява по този начин”, заключи Прошко Прошков.

Антон Хекимян добави, че те ще се съобразят с всяко едно решение на съда, тъй като решението подлежи на обжалване, но въпросите ще останат и затова очакват отговорите от столичния кмет. “Колко струва проектът? Как е започнал? Защо не е съгласуван с МВР? “Спасителите” се опитват да пуснат всички по пързалката, защото видяхме как три месеца ще се анализира трафикът”, добави Хекимян. И потвърди, че всичко това върви с оставката на зам.-кмета по транспорт. 

“Дори да го няма като точка в дневния ред, е редно кметът да каже “заставам зад този проект, той се случи най-вероятно по недобър начин”, каза общинарят от ГЕРБ и добави, че вероятно Васил Терзиев е бил подведен. Той заключи, че сега кметът на София е принуден да се обяснява за “деянието на “Спаси София” и за тяхното спасяване на булевардите”.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар