ГЕРБ гавра и пълен хаос: Личните лекари – без ваксини, ченгета вардят два флакона

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ГЕРБ за пореден път се изгаври с народа – докато Бойко и здравният д-р Коце Ботокса се биеха в гърдите, че ваксини има и искат дори денонощно да ни боцкат, оказа се, че илачът за имунитет срещу коронавируса е свършил.

“Ваксините свършиха още вчера преди обед в София, а и в Пловдив. След това се наложи да искаме още дози от РЗИ, но и те свършиха”. Това признание направи пред “Нова телевизия” общопрактикуващият лекар и член на БЛС доктор Гергана Николова.

По думите й от РЗИ не се отпускат целите количества, заявени от личните лекари., така например, тя заявила 20 флакона, но получила едва 5.

Това наложило вчера да се пренасочват ваксини от по-малките градчета и села към София и Пловдив. В нарушение на повелята на Баце ваксини да има и в най-отдалечените населени места.

Очевидният провал на властите с организацията  на ваксинирането от личните лекари, което започна вчера, стигнал дори дотам, че джипи да си вземе двата заявени флакона, а полиция да го придружава, за да ги варди. Ами имаме си доста полиция – ползваме си я!

Това явно се случва заради популисткото решение да се дублират едновременно масова ваксинация с тази, предвидена по график от личните лекари. Някой обаче явно не умее да смята и да разпределя бройки, така че скъпоценните флакончета да се доставят поетапно  и навременно навсякъде из страната.

Д-р Николова разказа още, че се налага да връщат пациенти, че има граждани, предпочели „зелените зони”, за да се ваксинират по-бързо, макар че фигурирали и в списъка на личните си лекари с потвърдени дата и час. Така, поясни тя, има опасност хора в рискови групи да се наложи да чакат, а списъците с часове да бъдат съставяни отново… И призова по-бързо да бъдат доставени исканите от джипитата количества ваксини.

Целият този организационен миш-маш потвърждава и изначално грешното решение – първо трябваше да бъдат ваксинирани възрастните хора и онези в рискови групи, както това направиха редица европейски държави, включително Швейцария и Германия.

Ина Димитрова, специално за Narod.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар