ГЕРБ геноцид: България стана страната на боклука! Откриха още отпадъци край Луковит

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Задълбочават се проблемите с нерегламентирания боклук у нас. Опасни токсични отпадъци са били засечени край Луковит.

Мистериозен камион с великотърновска регистрация бил засечен да изхвърля течности и боклуци с неясен произход. Отпадъците били задържани от прокуратурата, обясни кметът на Луковит Иван Грънчаров пред Нова телевизия.

 

На кадри от общинското видеонаблюдение се вижда ясно и номерът на камиона. Установена е връзка с фирма от Ботевград, която се занимава с управление на опасни отпадъци.

 

Сигналът бил подаден от градоначалника на близкото с. Торос, който открил отпадъците в местност в района, където били складирани. След сигнала се наложила намеса на прокуратурата и полицията.

 

Бидоните са пълни с твърда маса, която вероятно се е втвърдила при излагане на въздух. Най-вероятно е някакъв вид смола, която е токсична и опасна, обяснява екологът Ивайло Иванов. Отпадъците излъчват и неприятна миризма, която може да доведе до главоболие и гадене.

 

В момента се води досъдебно производство. След неговото приключване отпадъците ще бъдат обезвредени и предадени на лицензирана фирма с нареждане на прокуратурата.

 

В момента по нареждане на главния прокурор Иван Гешев МВР и ДАНС проверяват всички големи количества отпадъци на територията на 28-те области на страната. Проверката трябва да обхване и зоните на всички мини извън експлоатация на територията на България за съхранение на отпадъци.

 

Нерегламентиран боклук беше открит и край Гълъбово. Отпадъци с неясен произход бяха открити в сграда на площадка “Брикетопроизводство“, в землището на с. Обручище.

 

Както ви съобщихме вчера, прокуратурата разпространи и информация, според която зам.-министър на околната среда и водите официално е подписал документ, с който се съгласява в страната ни да влязат 25 000 тона боклук от Италия.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар