ГЕРБ готвят масово източване на банковите ни сметки… Въвели са в банките система, която могат да “хакнат”… После е за ваша сметка

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Масова кражба на пари предстои. Днес ИТ специалистът Светлин Наков (президент на Софтуерния университет) проведе демонстрация “на живо”, за това колко е лесно да се проникне в произволна сметка.

Той удари системата на “Уникредит Булбанк”, под смаяните погледи на присъстващата публика.

Ето какво написа той в профила си във фейсбук:

“Днес демонстрирах на живо на DigiPay 2020 конференцията как 10-годишно дете може да източи всичките ви пари от Уникредит Булбанк и още няколко големи български банки през недъгавото им онлайн и мобилно банкиране. За съжаление отново няма да има реакция. На банките не им пука, защото ужилени са потребителите, не самите банки. Демото ми е с Уникредит, но потенциално работи и с останалите банки, които ползват мобилно приложение за авторизация на транзакциите вместо хардуерен токън.”

Наков е наясно с технологията, и се чуди защо банките са толкова нехайни. Но наша проверка разкри друго – не са нехайни. Наредено им е така да направят. Съществува специална наредба на БНБ, контролирана от ГЕРБ, която задава параметрите на он-лайн сигурността. Именно там е зададено какво да правят. Целта е ясна – в някакъв момент ГЕРБ ще осъществи масово “хакване” на милиони сметки, и ще ги източи. След това загубите ще са за самите хора, защото така е предвидено и в наредбата, и в условията на банките.

А Бойко ще сложи в джоба си няколко милиарда лева. Вероятно готвят това като последен удар – възможно дори след като паднат от власт – в първите дни на новото правителство. Така или ще го свалят, или най-малкото – ще направят последна жътва.

Ако искате да се спасите – просто изключете он-лайн банкирането.

източник: https://4udoslav.writeas.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар