ГЕРБ е до стената: Шайката използва деца, за да рекламира крадеца Бойко, ЦИК подхваща престъплението

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Невръстни дечица на видима възраст между 5 и 10 години са заснети с фланелки на Мутрата, за което алармира кандидатката Кристина Касабова от ДБ.

 

„Скандално низко и порочно! ГЕРБ в Своге използват деца за предизборна агитация по изключително гнусен начин. Законът неслучайно забранява това (по реда на чл. 11, ал. 4 и/или чл. 11а от Закона за закрила на детето)“, написа тя.

Дамата показа шокиращите снимки как малчугани, за които политиката е повече от абстрактно понятие и надали разбират в какво са ги въвлекли, са облечени в тениски с лика на сикаджията Бойко Борисов.

Касабова напомня, че българската конституция гарантира правото на всяко дете на личен живот и ненамеса в него. „Наша отговорност е да не позволяваме закона да бъде престъпван от онези, чийто морален компас отдавна не работи! Затова днес, с подкрепата на колегите – подадох сигнал до ДАЗД за нарушаване на правата на детето. Прилагам копие от сигнала и кадри от престъплението.

Всички ние имаме отговорност да предпазим децата от въвличане в политическа агитация и използването им за политически цели!“, пише още възмутената българка. Очаква се и ЦИК да бъде сезирана.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар