ГЕРБ е жалка картинка, портрет на наглата партийна номенклатура в упадък

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ГЕРБ е жалка картинка, портрет на наглата партийна номенклатура в упадък. Кряскат, викат, освиркват, махат с ръце в парламента, но са безсилни. Този цирк нямаше да е нужен, ако Борисов имаше смелостта да се появи в парламента и да разкаже за успехите си този път пред жива публика.

Борисов обаче е страхливец и нещастник. Обградил се е с армия от посредствени калинки, кофи, и всичко друго, но не и хора. Парламентарната тълпа на ГЕРБ, точно така тълпа, а не група, вие като глутница всеки път, когато техен министър трябва да излезе и да отговаря на въпросите на депутатите. Не могат да проумеят какво се случва.

Държавата вече не е само тяхна. Не могат да набутат ‘мисирките’ в мазето и да се барикадират в парламента, докато навън пребиват протестиращите. Не, протестиращите са в парламента. Те са на банките, на председателските места, навсякъде.

Народното събрание принадлежи на суверена. Гласът му не може да бъде заглушен, колкото и на ГЕРБ да им се иска. Кочината и всички животни от Оруеловата ферма предстои да бъде изхвърлени на бунището на историята, където им е мястото. Така става, когато се самозабравиш и повярваш, че един народ ти принадлежи

Emil Sokolov

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар