ГЕНОЦИДЪТ ПРОДЪЛЖАВА! ГЕРБ замислят такса “солидарност” в цената на водата… Ще покриват загубите

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Да бъде въведена такса “солидарност” към цената на водата в цялата странае обсъждано на семинар по повод на Деня на земята под егидата на МРРБ и зам.-министър Малина Крумова.

Това съобщи на пресконференция в Хасково изпълнителният секретар на Федерацията на потребителите инж. Емил Георгиев, цитиран от БТА.

Дискутирани са всички проблеми, свързани с управлението на питейните води. „Костатирано бе, че трябва да се отдели много голям ресурс – към 14-15 милиарда лева за пълната рехабилитация на ВиК мрежата в страната. Отбелязано е било, че държавата може да се ангажира с 3 милиарда лева”, уточни Георгиев, който за кратко беше депутат от БСП.

Посочени са били пътища за набиране на тези средства като на първо място се залага на въпросната такса “солидарност”, следвани от влизащи в сегашните цени на водата допълнителни средства, от републиканския бюджет и от европейски фондове.

Георгиев прогнозира, че ако наистина се въведе тази такса – вероятно поне 10 стотинки на кубик, то тя неминуемо ще увеличи цените на питейната вода. По негови думи присъстващи са изразили съмнение, че тези средства ще могат да се наберат.

Думата “солидарност” идва от това едни хора да плащат сметките на други. Най-вероятно с тази такса се цели някой да плати загубите в циганските гета. Там нито ток, нито вода, се плащат…

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар