ГЕРБ здраве”опазване: Вижте мизерията в поликлиника на пъпа на София

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Чудовища мизерия и мръстотия засне фоторепортерът на Lupa.bg в една от най-големите и сочени за престижни откъм специалисти столични поликлиники.

17-о ДКЦ, което се намира в центъра на града до Театър София, на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”, помещава едни от най-уважаваните лични лекари, невролози, нефролози, психиатри и педиатри в София, а в същото време от години сградният фонд по никакъв начин не се поддържа. 

Пациентите са принудени да чакат пред кабинети в ужасяващи условия, на изтърбушени дивани, с липса на осветление в много от коридорите и със затруднен достъп от хора с двигателни особености, видя нашият репортер.

Гнусотията се допълва от тоалетни за мъже и жени, включително и за самите медици, в които освен парцал, напоен с белина, не са виждали освежаване от десетилетия. Много от чешмите не работят, клекалата са изпочупени, а за “лукс” като сапун или хартия за ръце изобщо не са и чували в столичното ДКЦ.

Явно нито на администрацията в район “Оборище”, нито на здравното министерство му пука, че посред пандемия от непознат вирус, какъвто е SARS-CoV-2, лекари и пациенти са принудени да бягат на прибежки до близките заведения, за да се облекчат, докато чакат иначе качествените прегледи от специалистите.

Снимки: Агнес Методиева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар