Болница разруха

ГЕРБ здравеопазване: Стаята, в която спасяват най-болните деца. Лекари режат лепенките, смърфове крият дупките

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това е стая в Детско Нефрологично отделение на „Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Иван Митев“ ЕАД – София“, или така наречена от всички Педиатрията.

Именно лекарите от тази болница протестираха лятото и блокираха улици, за да кажат че болницата цикли, няма ремонти, а лекарите изнемогват, тъй като работят на няколко места.

Там работят най-добрите специалисти в цялата страна.

А стаята е показала жена, която е имала престой в болницата с дете. 

„Да, точно така, лекарите режат левкопласта на малки парченца, че да има за всички“, пише жената и разказва историята си.

„Там срещнах доцент Гайдарова – един от най-добрите детски нефролози в България, началник отделение по Детска нефрология в Педиатрията. Къщичката на детските бъбречета. Център за детска хемодиализа. Тъжни лица. Мизерия, замаскирана с личните усилия на работещите – сестри, санитари, лекари. Носят си чанти с играчки от вкъщи. Постоянно, защото „ги крадат и бързо изчезват“. Стара мивка, облепена със стикери от дъвки Турбо. Сапун няма. Стената под телевизора сякаш драна с нокти от болка. На телевизора бележка „Не работи!“ с ценоразпис за пускане. По четери легла в стая 8-10 кв. Общо четири стаи. Една баня. Една тоалетна. Сапун и там няма. Иначе по стандарт стоят празни шишета „Дезинфектант“ и „Сапун“. Стара черна гумена отпушвачка на канали. Стои на мивката. Връщаш се в стая номер 4. Големи стикери със Смърфовете и Смарфиета. Залепени, за да скрият дупките в стената. Ама някои дупки са големи, като тези в душите на хората там, и не се се покриват лесно. Изчистени изпочупени щори, през които някой наднича за лъчи надежда или просто за да препсува скапания си български корен, довел го до тук.

Данчо, на който сестрите купуват ябълков сок, защото лекарството му се пие само с ябълков сок, но няма кой да му донесе“, пише Кремена Кънева.

Тя обяснява, че целта на поста не е политически, а с цел ние да се съберем и да помогнем за болницата.

„Искам да събера пари за ремонт на стените на Отделение по Нефрология на „Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Иван Митев“ ЕАД – София“ – Педиатритята“, казва тя и пита как става, тъй като за дарителска сметак трябвало да се открие фондация.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар