ГЕРБ и Борисов се заиграват с Христовата вяра, търсейки начин за отлагане на изборите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Християни и мюсюлмани в община Раковски се обединиха срещу лъжите на кмет и депутат на ГЕРБ, активирани от Бойко Борисов

По всичко личи, че ГЕРБ и Бойко Борисов са недоволни от определената от президента Румен Радев дата за провеждане на парламентарни избори. Със свой указ преди дни държавният глава утвърди 4 април като електорален ден, в който гражданите да дадат своя вот за промяна в България. Веднага последва спешен брифинг за медиите в централата на ГЕРБ. На него депутатът на Бойко Борисов Тома Биков, който преди години оприличи патрона си на “диктатор, чийто място е в затвора”, заедно с комичния зам.-външен министър Георг Георгиев, известен като целувач на ръцете на Борисов (за другите части под кръста не сме видяли и – Слава Богу!), който няма един ден реален трудов стаж извън държавната администрация, зареваха, че не одобряват определената от президента дата за избори, защото тогава е католическия Великден. Същевременно забъркаха своеобразен тюрлюгювеч, замесвайки Християнската вяра. Нещо повече – претърпял неуспех с Биков и Георг, след тях Борисов активира кмета на католическата “столица” в България – община Раковски Павел Гуджеров и депутата Младен Шишков – и двамата от ГЕРБ. Присвоявайки си правото да говорят от името на гражданите на Раковски и служейки си с неистина, те запяха медийно в хора на “божеството от Банкя”, като кметът Гуджеров дори си позволи да напише отворено писмо до президента Румен Радев, с което настоява да бъде зидпехехь датата за предстоящите избори, защото католиците така искали.

Истината е, че ГЕРБ и Бойко Борисов са неподготвени за провеждането на парламентарни избори на 4 април, но председателят на управляващата партия няма “топки” да се изправи пред Радев и българския народ, за да си признае, че е един провален министър-председател, на когото светът му е крив, защото си отива от властта завинаги и е много изплашен.

В отговор на писмото на кмета на Раковски до президента Радев и позицията на гербаджийския депутат, които са остро разкритикувани в групата “Община Раковски – местни, национални, европейски въпроси” и обвинени от миряните в служене с лъжи и въвеждане в заблуждение, група интелектуалци, общественици и жители на община Раковски – католици, православни християни, евангелисти и мюсюлмани, излезе с остра позиция.

В своето отворено писмо те изобличават ГЕРБ в инсинуации и користни цели за промяна на датата за изборите, като за целта се крият зад католицизма, Христовата вяра, католическия Великден и нищо неподозиращите граждани.

Ето какво пишат те:

“Позиция на група интелектуалци, общественици, жители на община Раковски – католици, православни, евангелисти и мюсюлмани от община Раковски, относно писмо на кмета на община Раковски до Президента на Република България за промяна датата на изборите, както и словоизлеянията на народния представител от община Раковски по същата тема във всички възможни медии.

В писмото (на кмета до президента – бел. р.) ясно прозира един евтин популизъм, така популярен преди избори в нашата страна. След подробната справка в уикипедия за християнството в България и в частност участието на католическото население в тези процеси, се приписват на сегашното президентство поредица от погрешни решения, които принизяват католическото население до по-нисша категория от останалото население, което е най-малкото смешно, поради детинските аргументи, които се излагат. Те не кореспондират с реалното положение в страната и в частност Община Раковски.
Странно е как малка група политически обвързани хора се явиха, като изразители на волята, на всички католици без някой да ги е упълномощавал да изразяват своите политизирани мнения от името на общността. По този начин самите те насаждат противопоставяне и разединение сред населението на община Раковски.
Не е вярно, че всички жители на град Раковски застават зад мнението да се промени датата на изборите, заради големия християнски празник. В крайна сметка празника може да превърне и изборния ден в празник, в ден на единение и семейно щастие. Избирателите са почти равни като бройка по отношение на православни и католици, с лек превес на последните в град Раковски. Още повече, че представители на католическото население не виждат нищо притеснително в това да се гласува на 04.04.2021 г., тъй като то не отнема повече от половин час, на фона на афишираните от авторите четиридневни празненства за Великден. А и да не забравяме, че избори са се провеждали и на други празници, като 24 май, или през 2014 г.,когато отново бяха проведени парламентарни такива на Курбан Байрам, а мюсюлманите в България са приблизително 800 000! Но всички упражниха правото си на глас без да мрънкат.

Странното е, че точно сега някои хора се сетиха за религиозните чувства на хората от град Раковски и село Белозем, и как те се накърняват от президентството. Така лесно пришиха ниския стандарт на живот на града от преди повече от 20 години, пак на решенията на президентството. На този фон се изсипват големи благодарности на правителството за проспериращото положение в момента. Защо все пак, не се отговори на въпроса защо град Раковски от близо 20 000 души през предишния период в момента е около 16 000 души, въпреки наличието на Индустриалната зона в село Стряма. Защо продължава трудоспособното население да търси прехраната си в чужбина.

Могат да се изтъкнат още много аргументи ,които да подчертаят несъстоятелността и липсата на връзка с реалното състояние на нещата в града, на адресираното до президентството писмо от кмета. Да, но то ще обогати фолклора по отношение на популистки действия, на изпълнителната власт насочени към президентството, а от там и населението на страната ни.

В завършек – кой ви дава право на обща позиция, кой ви даде ниво да пишете на президента или да коментирате негови решения, след като е спазено законодателството на правовата държава България. Или Президентът Румен Радев трябва да бъде послушен?!”, завършва позицията на разгневените християни и мюсюлмани от община Раковски.

Определената от президента Румен Радев дата за парламентарни избори е изключително подходяща за упражняване на вота и от българите, които живеят чужбина – на запад, защото тогава в католическите страни празнуват Пасха и е неработен ден.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар