ГЕРБ и БСП пак се скараха навръх Нова година

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

БСП и ГЕРБ не пропуснаха да се карат и навръх Нова година. Повод за поредната размяна на остри реплики стана ситуацията на магистрала „Тракия“ и пътищата в Югоизточна България. „За съжаление навръх Нова година трябваше да наблюдаваме как поради неподготвеност и лоша организация стотици граждани бяха оставени да нощуват насред пътя при екстремални условия. Магистрала „Тракия“, гордостта на два мандата, се оказа непроходим капан в навечерието на големия празник, когато хората пътуват най-много”, написаха социалистите в позиция по повод инцидента.

Социалистите сочат като отговорен президента Плевнелиев, който остави това правителство в оставка на власт. От левицата заявявиха и че този инцидент е още един аргумент за това, че правителството на Бойко Борисов трябваше да си тръгне много по-рано, за да има отговорни за подобни случаи, както и адекватна реакция, когато гражданите се нуждаят от помощ и сигурност.

От ГЕРБ обаче не оставиха нещата без отговор. Партията на Борисов разкритикуваха остро позицията на БСП и я окачествиха като евтин популизъм. Началникът на правителствения пресцентър Севдалина Арнаудова посочи, че цялата държава участва със сили и средства от снощи и напомни, че веднага след обявяването на бедственото положение премиерът е свикал кризисен щаб, предаде БТА.

Съветникът на министъра на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова – Тома Биков, заяви, че нито една друга партия не си е позволила да излезе с толкова неадекватна позиция. Той посочи, че държавата се намира в сложна политическа ситуация, в която конфронтацията и изострянето на политическата среда могат да ни въвлекат в много по-тежка политическа криза след предсрочните парламентарни избори. По думите му, ако БСП целят подобно нещо, това означава, че имат много лоши мотиви за участието си в политиката и че умишлено дестабилизират държавата.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар